Dirigent

JEROEN DRIESSENS.

 

Dirigent en bariton Jeroen Driessens (°1987) studeerde in 2011 met onderscheiding af als master in de muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 2012 behaalde hij er ook zijn aanvullend diploma in de specifieke lerarenopleiding. Hij kreeg er zangopleiding bij Dina Grossberger, Gerda Lombaerts en Johan Uytterschaut. Eerder studeerde hij in de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt bij Anja Van Engeland. Verder volgt hij masterclasses bij Marie-Cécile Moerdijk.


Jeroen werkte als solist mee aan tal van boeiende projecten. Hij zong o.a. de baritonpartij in de Johannespassie van J.S. Bach o.l.v. Kurt Bikkembergs in het Lemmensinstituut van Leuven, de Christusrol in de Marcuspassie van Reinhard Keiser, de rol van Maximilian in Candide van L. Bernstein in de Stadsschouwburg van Leuven en de titelrol in de musical Klokkenluider van de Notre-Dame in de Soeverein-arena van Lommel. Zijn prille carrière als solozanger werd in oktober 2012 bekroond met de Kunstaanmoedigingsprijs van Stad Lommel.


Naast solozang is ook koormuziek een grote passie van Jeroen. In 2006 richtte hij jeugdkoor Lokomotion op, dat hij tot juni 2015 dirigeerde. Als koorlid deed Jeroen mee met verscheidene projecten in het Lemmensinstituut, waaronder de Mattheuspassie van J.S. Bach en een cd-opname in de kathedraal van Mechelen. In 2013 toerde hij met ‘Meesters en Gezellen’, een project van het Nederlands Kamerkoor, doorheen het noorden van Nederland. Sinds 2013 dirigeert Jeroen het Lommelse koor Het Daghet.


Jeroen is eveneens actief als muziekdocent. Hij gaf hoofdvak zang in de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt en doceerde tijdens de lerarenopleiding stemvorming in het Lemmensinstituut.